La Plagne: verslag van méér dan een skivakantie

ChristopheJ op 13 februari 2024· 5 reacties

La Plagne
Foto: Jesper Hayland

Zoals je in het liveverslag kon lezen was ik voor het eerst in mijn leven in Frankrijk om te wintersporten. La Plagne werd de bestemming en dit werd veel méér dan een skivakantie!

Ski-in ski-out

Ski in-ski out mag je wel letterlijk nemen. We logeerden in Belle Plagne, één van de 11 dorpen die La Plagne rijk is. Belle Plagne ligt op 2050 meter en is op twee na het hoogstgelegen dorp. Ik was er op uitnodiging van Sunweb, een reisorganisatie die er tientallen accommodaties aanbiedt verspreid over verschillende dorpen. Wij verbleven in het Hotel L’Eden des Cimes. Je kan meteen de gondel op richting ‘Roche de Mio’ op 2739 meter of doorskiën naar de vlakbij gelegen verbindingsliften richting de andere dorpen. En dit dus vlak voor de deur, ski-in ski-out.

Zeer uitgebreid skigebied

En dat je niet snel uitgeskied bent hebben we mogen ondervinden. Het gebied is heel uitgebreid én divers. We skieden naar dorpjes tussen de bomen, maar ook tot ver boven de boomgrens. Het allergrootste deel van de pistes ligt boven de 2000 meter en bovendien is La Plagne verbonden met Les Arcs om zo samen Paradiski te vormen met 425 km aan skipistes.

Het allergrootste deel is blauw zodat het een familiegebied bij uitstek is. Het is zelfs zo dat je gans het skigebied kan doorkruisen door enkel blauwe pistes te nemen. Ideaal toch? Maar ook de gevorderde skiër komt aan zijn trekken. De helft van de pistes is rood of zwart dus je moet geen angst hebben voor verveling. Ook een skitour of langlaufen behoort tot de mogelijkheden. Het mag duidelijk zijn: uitgestrekt, gevarieerd en hooggelegen: een magische mix vond ik!

Meer dan skiën alleen

Ben je zelf geen skiër of hou je van wat afwisseling en uitdaging? Ook dan ben je hier op de juiste bestemming om véél meer te beleven dan skiën alleen. Een persoonlijke aanrader voor mij is van de Olympische bobsleebaan naar beneden knallen tegen (minstens) 80 km/u. Hoe dit eraan toe ging lees je in dit artikel van januari. Ook sneeuwschoenwandelen, ijsklimmen, een zipline of met de hondenslee op avontuur gaan zijn opties in La Plagne. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Zelf ontdekte ik het fietsen op (elektrische) mountainbikes in de avondschemering langs pistes en tussen de bomen op bospaadjes. De verse sneeuw was in dit geval geen cadeau, maar het was een unieke ervaring. Een evenwicht zoeken tussen kracht zetten, sturen (of niet) én uithouding, ik vond het top! Ook het grote en lange funpark werd getest, het kind in mij was héél tevreden. De laatste ochtend stonden we om 07u55 aan de lift voor de ‘early bird’. Vers geprepareerde pistes, niemand erop én een magische zonsondergang. ‘La vie est belle!’. Tel bij al deze mogelijke ervaringen nog vele gezellige restaurantjes en café’s en je weet dat het goed toeven is in La Plagne. De eerste keer Frankrijk, maar het zou me verbazen moest het de laatste zijn.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél is de liftpas of de overnachting van de redacteur gesponsord door het skigebied. » Lees meer

ChristopheJ
schrijft voor wintersport.be. Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Op uitnodiging van Sunweb zeg je, betalen die dan je ganse vakantie? :)
(ze mogen mij anders ook eens uitnodigen) :p

Bla, bla, bla.

Ik vind het een beetje een magere review, eerlijk gezegd. De standaard info pagina hier bevat al veel meer info en op het forum zijn vele reisverslagen (van andere gebieden) die gedetailleerder en uitgebreider zijn.

Wat ik wat mis: hoe was de drukte? Was de verbinding de moeite waard? Wat zijn de piste tips? Wat zijn de huttentips? Wie is nou de echte doelgroep?

Eigenlijk meer het niveau dat we gewend zijn vanuit de podcasts, de snowshows ed.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Zeg het niet snel maar hier mag van mij wel ‘Advertorial’ bij staan.

ik heb er in de week vanaf 26 januari 8 dagen geskied, heerlijk rustige week gehad en vooral de 2 zaterdagen zijn geweldig rustig en dus heerlijk skien. Van de 8 dagen skien had ik 7 dagen zon met perfecte sneeuw, na 15.00uur was het onder de 1900meter wel pap bij de liften. Was mijn 2e keer daar en zal vogend jaar zeker weer gaan met Sunweb/bus.

*bericht bewerkt door A.P.Versteeg op 13 feb 2024 12:17

Eerlijk gezegd een wat magere review.
Ik vertoef momenteel in La Plagne. Na vele jaren Oostenrijk toch eens Frankrijk geprobeerd en het is nu mijn vierde keer hier. Dat wilt wel wat zeggen.
3 keer verblijf met ski-in skiiout in Belle Plagne, maar dat bleek dit jaar verschrikkelijk duur, dus nu in Champagny.
Oostenrijk heeft wel veel meer sfeer en Franciskanerweißbier, en de liften zijn er meestal moderner dan hier.
Maar de skibeleving heeft toch wel iets in La Plagne en de pistes liggen me hier meer dan in Ski Arlberg of in Sölden.
Mijn lievelingspistes zijn eigenlijk 2 blauwe: Levaset en vooral Crepines, ondanks erg kort, maar met goede sneeuw en mooi weer carve je richting een erg mooie vallei

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie