Net als twee jaar geleden staan ik weer samen met Arjen in Innsbruck voor een Ski- & Citytrip. We beginnen, met ski’s op de nek, in het centrum van de stad en zijn binnen 15 minuten met het futuristische liftje bovenop de Nordkette. Daarmee is in feite al de eerste reden voor onze aanwezigheid hier voor de achtste Snow Show van dit seizoen gegeven…

Combineer de stad met de ski met de Ski + Citypas

We maken namelijk gebruik van de Ski + Citypas, waarmee we toegang hebben tot 13 skigebieden én van de verschillende attracties van de stad Innsbruck. Voordeel van deze pas is dat je iedere dag wat anders kunt doen, of je plannen aan kunt passen aan het weer of aan de behoeften van je reisgezelschap. Wil je een keer met je kinderen naar de dierentuin? Kan! Een keer wat toeren op de piste, kan ook. Dagje siteseeën; vink. Zo kun je bijvoorbeeld ook het lichtfestival Lumagica in de Hofgarten bezoeken, waar ik Arjen op trakteer. Dat is een soort Glow, maar dan met een sneeuwthema waar je je inner influencer helemaal op los kunt laten gaan!

Maar we beginnen op de Nordkette met een fantastisch uitzicht

Iets wat we overigens nog vaker gaan zien en wat één van de mooiste voordelen van wintersporten rond Innsbruck is. Bovenop de Nordkette ziet de stad en het Inntal aan je voeten liggen, wat een bijzonder en uniek panorama bij je piste-ervaring is. Ik moet ook eigenlijk de hele tijd kiezen tussen genieten van het uitzicht of Arjen filmen. Die dan weer honderden foto’s staat te maken. Maar de Nordkette is wel meer dan alleen een mooi plaatje; de piste hoort bij de stad. En dat merk je ook aan de sfeer op de piste. Je komt er vooral een wat jonger publiek tegen die al freeriden en freestylen naar beneden gaat. De piste is nogal speels met een hoop heuveltjes waar je jumps kunt maken of een funpark waar je je trucs kunt oefenen. Het is uiteindelijk geen skigebied waar je de hele dag op de ski’s staat, daar is 't te klein voor. Maar het is wel te gek om hier te zijn door de geweldige uitzichten die je hebt: je maakt een paar afdalingen, kijkt lekker rond en gaat even lekker lunchen.

Arjen’s Skigebiedenbingo deel 1: de Glungezer.

Dit is één van de weinige gebieden waar Arjen nog nooit geweest is, dus hier gaan we heen zodat hij zijn stempel kan halen. Op de Glungezer kun je een behoorlijke afdaling maken met tot wel 1400 hoogtemeters. De sneeuw is hier beter, doordat de pistes hier verwarrenderwijs en in tegenstelling tot de Nordkette wél aan de noordkant liggen. Dit skigebied lijkt wel door ons afgehuurd, zo rustig is het. Daarnaast valt op dat de pistes nét wat steiler zijn, wat het een ideaal gebied maakt voor families die van een sportieve uitdaging houden.

Arjen’s Skigebiedenbingo deel 2: De Rangger Köpfl

Het is bijna ongeloofwaardig, maar ook de Rangger Köpfl heeft mijn reisgenoot nog niet bezocht. Dus terwijl Arjen z’n bingokaart volmaakt, geniet ik van de ouderwetse, kneuterige sleeplift én van het continue vrije uitzicht over Innsbruck en het Inntal. En van de authentieke Oostenrijkse keuken in de Roskogelhütte. Ook dit is weer een vrolijk, gezellig en familiair skigebied, waar je je meteen op je gemakt voelt.

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.

Plaats een reactie

Het Glungezer gebiedje bij Tulfes zag er leuk uit. Zo op beeld leuker dan de Nordkette.

Ik kan dit beamen! Een paar jaar geleden hebben we met deze pas met ons gezin in één week in Hochoetz, Schlick2000, Stubaier Gletscher en Kuhtai geskied. Komend jaar gaan we weer een mooi tochtje maken - fijn deze reviews!

Ik ken alleen de Axamer Lizum, maar zo te zien is Innsbruck dus dé ideale short / midweek / week skivakantie met auto en de trein, of met het vliegtuig als je dat nog durft. Gratis een City erbij.
Waar of wat is anders een goed(koop) alternatief?

*bericht bewerkt door Frank66 op 20 nov 2022 19:29

@Tiny-M Glungezer is echt een geheimtip ja. Een van mijn favorieten rondom Innsbruck! Wel behoorlijk schaduwrijk in december en januari, maar vanaf februari schijnt de zon weer op deze hellingen. De pistes en het terrein boven bij de tweepersoons stoeltjeslift zijn heerlijk! Een nieuwe dalafdaling en een vervanging van de bovenste stoeltjeslift staan overigens gepland.

Leuk om te lezen! Enige van de gebiedjes daar waar ik geweest ben is Schlick2000. Was erg leuk gebiedje ook, maar ga toch meestal voor de grotere gebieden. Wie weet combineer ik het nog eens met een stedentrip.

@Tiny-M Glungezer is echt een geheimtip ja. Een van mijn favorieten rondom Innsbruck! Wel behoorlijk schaduwrijk in december en januari, maar vanaf februari schijnt de zon weer op deze hellingen. De pistes en het terrein boven bij de tweepersoons stoeltjeslift zijn heerlijk! Een nieuwe dalafdaling en een vervanging van de bovenste stoeltjeslift staan overigens gepland.

Henri op 20 nov 2022 21:40

Zowel Glungezer al Rangger Köpfl beschikken over een dalafdaling, maar naar mijn indrukken zijn die (bij gebrek aan natuursneeuw) zelden geopend. Volstaat de huidige besneeuwingsinstallatie niet?

@Tiny-M … en een vervanging van de bovenste stoeltjeslift staan overigens gepland.

Henri op 20 nov 2022 21:40

Ik ben benieuwd wat dat zal doen met de drukte in het skigebied. Voor de massa is die 2-zitter niet echt ideaal dus dat zal er zeker mee te maken hebben dat het er nu nog niet zo druk is.

@Mathijs! de dalafdaling van Glungezer is al enkele jaren gesloten door problemen met grondbezitters. Er is gekeken om deze piste weer te reactiveren, maar besneeuwing, wegkruisingen en de problemen met de grondbezitters hebben ervoor gezorgd dat dit onrealistisch is. Jammer, want bij genoeg sneeuw is het echt een leuke afdaling. Het plan is nu om een rode piste min of meer onder het tracé van de gondel aan te leggen.

De dalafdaling bij Rangger Köpfl is inmiddels een skiroute, deze is inderdaad niet vaak geopend. Hier wordt in de afgelopen jaren weinig besneeuwd.

@Henri: interessant, hopelijk wordt die nieuwe afdaling snel gerealiseerd. Dan wordt het theoretische hoogteverschil waarover sprake is in de video ook de praktijk.

Het devalueren van dalafdalingen naar skiroutes is spijtig genoeg een gegeven dat al enkele jaren aan populariteit wint. Het vermindert de attractiviteit van een skigebied toch wel wat. In bijvoorbeeld Goldeck heeft men het ook gedaan met de prachtige zwarte dalafdaling, ondanks een besneeuwingsinstallatie.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie