Ski-hubs: iedere dag een ander skigebied (1)

Roel op 30 november 2023· 49 reacties

Het dal van St. Johann in Tirol ligt gunstig voor een bezoek aan meerdere skigebieden dankzij de SuperSkiCard
Het dal van St. Johann in Tirol ligt gunstig voor een bezoek aan meerdere skigebieden dankzij de SuperSkiCard

Een paar jaar geleden schreef ik over skihoppen, oftewel het bezoeken van meerdere skigebieden in één skivakantie. Met de steeds groter wordende skipasverbonden wordt dit een steeds aantrekkelijkere optie (mits je de nadelen voor lief neemt). In een korte serie gaan we in op zogenaamde ski-hubs, centraal gelegen plaatsen waar vandaan je meerdere skigebieden kunt bezoeken met dezelfde skipas, zonder ver te moeten rijden. Als eerste de ski-hubs van de Oostenrijkse SuperSkiCard.

SuperSkiCard

De SuperSkiCard is ontstaan uit een samenwerking tussen de skigebieden in de Kitzbüheler Alpen en het Salzburgerland. Met één skipas kun je momenteel maar liefst 22 skigebieden bezoeken in het oosten van Tirol (let op, niet Osttirol), het bijna volledige Salzburgerland en enkele skigebieden daaromheen. Er zitten veel bekende gebieden bij zoals SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Saalbach, Zillertal Arena en de Salzburger Sportwelt. Van de SuperSkiCard kun je een meerdaagse skipas kopen maar hij wordt ook verkocht als seizoenspas. Vooral voor locals natuurlijk.

De skigebieden van de SuperSkiCard
De skigebieden van de SuperSkiCard

Gunstig gelegen plaatsen

Hoewel de afstanden soms aanzienlijk zijn in zo’n grote regio, zijn er genoeg dorpen te vinden van waaruit je snel in meerdere skigebieden bent. Vaak zijn dit niet de populaire skidorpen, maar goed bereikbare, lager gelegen goedkopere dorpen en stadjes tussen skigebieden in. Vanuit hier sta je snel bij de dalstations van meerdere skigebieden.

Saalfelden

Centraal gelegen en ook nog eens een aardig stadje is Saalfelden. In dit brede dal zit je vlakbij meerdere grotere skigebieden: Maria Alm (Hochkönig, 10min), Leogang (Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, 10min), Almenwelt Lofer (25min), Zell am See (Schmittenhöhe, 15min), Kaprun (Kitzsteinhorn - Maiskogel), 30min).

Ligging van Saalfelden
Ligging van Saalfelden

Zoek op accommodaties in Saalfelden

Taxenbach

In het onbekende dorpje Taxenbach is weinig te beleven maar het ligt zeer centraal, vlakbij allerlei skigebieden: Rauriser Hochalmbahnen (15 -20min), Dienten (Hochkönig, 15 -20min), Schüttdorf ( Schmittenhöhe, 20 -25min), Dorfgastein (Skischaukel Dorfgastein Großarltal, 15-20min), Bad Hofgastein (Gastein, 20-25min), Alpendorf (Salzburger Sportwelt, 20-25min).

Ligging van Taxenbach
Ligging van Taxenbach

Radstadt

Het dorpje Radstadt deelt met Altenmarkt een eigen skigebied(je), maar is ook zeer interessant als uitvalsbasis voor omliggende (grotere) skigebieden: Flachau (Snowspace Salzburg, 15min), Pichl en Forstau (Schladming - Dachstein, 15min), Eben im Pongau (Monte Popolo, 10min), Obertauern (20min), Zauchensee (20min), Filzmoos (20min), Werfenweng (25min), Ramsau am Dachstein (Rittisberg, 25min), Annaberg im Lammertal (Dachstein-West, 30min), Pruggern (Galsterbergalm, 35min).

Ligging van Radstadt
Ligging van Radstadt

Zoek op accommodaties in Radstadt

Kirchdorf in Tirol

Kirchdorf in Tirol ligt heel strategisch tussen tal van skigebieden, zowel groot als klein. Dat geldt trouwens ook voor het naastgelegen Sankt Johann in Tirol dat een (wat groter) eigen skigebied heeft. Snel bereikbare skidorpen in de buurt zijn: Sankt Johann in Tirol - Oberndorf, 10min), Waidring (Winklmoosalm - Steinplatte, 15min), Going (SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, 20min), Kitzbühel (Kitzbühel - Kirchberg, 20min), Fieberbrunn (Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, 30min), St. Jakob in Haus (Buchensteinwand, 30min).

Ligging van Kirchdorf in Tirol
Ligging van Kirchdorf in Tirol

Zoek op accommodaties in Kirchdorf in Tirol

Mittersill

Mittersill is een dorp waar veel mensen doorheen rijden op weg naar Osttirol, maar het ligt ook vrij gunstig voor een aantal skigebieden waar de SuperSkiCard geldig is. Opstappen kun je in: Hollersbach (Kitzbühel - Kirchberg, 5min), Bramberg (Wildkogel Arena/Neukirchen 10min), Kaprun (Kitzsteinhorn - Maiskogel, 25min), Hochkrimml (Zillertal Arena, 35min), Weißsee Gletscherwelt (30min).

Ligging van Mittersill
Ligging van Mittersill

Zoek op accommodaties in Mittersill

Sankt Michael im Lungau

Sankt Michael ligt in de regio Lungau en heeft met Grosseck Speiereck een eigen skigebied aan de deur, maar is relatief onontdekt door de massa. Bovendien ligt het gunstig voor een bezoek aan andere skigebieden, onder andere omdat het vlakbij de snelweg A10 en aan een doorgaande weg ligt: (Katschberg, 10min), Fanningberg, 20min), Obertauern (25min), Flachauwinkl (Snow Space Salzburg), 30min).

Ligging St. Michael im Lungau
Ligging St. Michael im Lungau

Zoek op accommodaties in St. Michael im Lungau

Je ziet er zijn opties genoeg, vaak sta je in minder dan een half uur in meerdere andere skigebieden terwijl je minder betaalt voor het verblijf.

Voor- en nadelen

Hecht je minder waarde aan de locatie, dan is de SuperSkiCard dus een relatief goedkope manier om andere skigebieden te ontdekken. Het prijsverschil met sommige skigebieden is relatief klein. De SuperSkiCard is minder interessant als je normaal gesproken alleen in kleine skigebieden skiet. Dan betaal je eerder teveel voor je pas. Andere nadelen zijn dat je meestal een auto nodig hebt, niet naar de accommodatie kunt terugskiën en dat niet alle dorpen skidorpen zijn waardoor je iets van de typische wintersportsfeer mist.

Het bovenstaande is slechts een selectie. In de regio van de SuperSkiCard liggen de skigebieden zo dicht bij elkaar dat je vaak meerdere opties hebt, afhankelijk van je wensen. Wie heeft er weleens strategisch geboekt tussen skigebieden in, en wat zijn jouw tips voor deze regio?

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Vorig jaar had ik een SSSC seizoenspas en toen heb ik er veel gebruik van gemaakt. Paar dagen Obertauern, paar dagen Hinterglemm; Met het gezin naar Westendorf en toen in skiwelt geskied in de kerstvakantie. In de voorjaarsvakantie naar Saalfelden voor een week (geskied in Maria-alm, Leogang, Zell am See, Saalbach) en daarna nog een paar dagen Wagrain. Mijn gezin op het vliegtuig gezet en zelf nog een weekje met vrienden in Flachau verbleven.
Top seizoen!

In jullie voorbeelden zit je in een " gewoon" dorpje strategisch tussen skigebieden in; maar je kunt natuurlijk ook boeken in een typisch skidorp en dan na 4 dgn naar een ander dorpje.

Je hebt wel een auto nodig en je moet een beetje strategisch inpakken; zodat je niet al je koffers steeds mee hoeft te sjouwen; maar er een of 2 in de auto kan laten.

In het verleden ook de Tirol Snow pas gehad en dan ook een trip gemaakt langs wel 8 verschillende skigebieden in 11 dagen. Daarvan heb ik geleerd dat ik minimaal 3 nachten op dezelfde plek wil slapen; anders is het (voor mij) erg onrustig.

Wat wij ook nog wel eens doen is de eerste of laatste dag van de vakantie ergens anders te skieen. Dan rij je met de auto al op de vertrekdag een uurtje in de goede richting, dagje skieen en rond 16u naar huis. Zo kun je een leuk, kleiner skigebied meepakken die je anders links zou laten liggen. Ik vind het ook leuk om dat een dagje te doen. Zo hebben wij daarmee een keer in St Johan in Tirol geskied, in Lofer, in Hochfugen.

Voor de Vinschgau verbleef ik vorig jaar (twee maal) enkele dagen in Burgeis (zie: https://www.vinschgau.net/nl/obervinschgau/vakantieplaats/bu…) met de skigebieden van de Zwieländerskiarena: Nauders (Ö), Schöneben (I), Haideralm (I), Watles (I) in de nabijheid en met dezelfde skipas. Sulden en Trafoi (vorig jaar in dezelfde skipas, dit jaar niet) liggen een beetje verder rijden.
Minschuns (CH - andere skipas) en nog wat andere Zwitserse skigebiedjes liggen ook niet heel ver rijden.
Ik verbleef er achtereenvolgens in deze uitstekende (niet zeuren voor een eurootje meer) hotels: https://www.weisseskreuz.it/ en https://www.der-mohrenwirt.com/de/
Schlinig (I) ideaal voor langlaufers.
De omgeving biedt ook ruim voldoende mogelijkheden voor wandelaars in alle moeilijkheidsgraden of voor mensen die liever lekker lui eten, drinken en welnessen. :-)

Aanrader hoor en je kan lekker internationaal in 3 landen wintersporten zonder al te veel kilometers te maken. ;-)

Bla, bla, bla.

In jullie voorbeelden zit je in een " gewoon" dorpje strategisch tussen skigebieden in; maar je kunt natuurlijk ook boeken in een typisch skidorp en dan na 4 dgn naar een ander dorpje.

Daffie op 30 nov 2023 09:28

Precies dit, ik vind het heel leuk om gebruik te maken van gecombineerde skipassen om meerdere gebieden aan te kunnen doen, maar hou er ook wel van om dat vanuit 1 skigebied te doen. Dan rij ik liever die 2 a 3 dagen op een week 10 minuten verder en 3 a 4 dagen niet in plaats van dat je sowieso elke dag met de auto moet.

*bericht bewerkt door JelleK op 30 nov 2023 09:42

Een andere optie in deze regio is om juist niet een standplaats te kiezen maar een tocht te maken door meerdere gebieden. Rugzak met een setje kleding voor 's avonds mee en dan elke dag overnachten op een andere plek, liefst in een hut/hotel boven op de berg.

Ik heb 2 jaar geleden zo’n rondje gemaakt: Skiwelt -> St. Johann -> Steinplatte -> Buchensteinwand -> Skicircus -> Zell am See -> Wildkogel Arena -> Kitzski -> Skiwelt. Het kost wat tijd om te plannen met alle verplaatsingen tussen gebieden, maar wat een geweldige ervaring!

Precies dit, vlak voordat Covid uitbrak met een paar vrienden gedaan. Huisje in Mittersill en de Super Ski pass. Iets van 6 gebieden bezocht. Geweldige week gehad.

*bericht bewerkt door Robert7 op 30 nov 2023 10:33

Afgelopen maart voor een habbekrats in La Norma gezeten. 193€ appartement en skipas, wel gedeeld uiteraard. Vandaaruit naar Val Frejus, Val Cenis en Orelle(trois vallees) geweest. Alles op ongeveer 20 minuten rijden met de auto. Alleen voor Orelle moest ik apart skipas een skipas kopen maar Val Frejus en La Norma kun je onbeperkt afwisselen en Val Cenis en nog een paar andere gebieden kun je 1 dag bezoeken. Sowieso als je in de Maurienne vallei zit, zijn tal van skigebieden makkelijk voor een dag te bereiken.

Weet niet of 't off topic is (want de OP gaat over Oostenrijk). Maar ik geloof ook dat de dolomieten ideaal zijn om te ski hoppen. Wie de verhalen van DSVier leest weet dat je met een beetje een avontuurlijke geest erg gemakkelijk een 10- tal gebieden kan aftikken.
https://www.dolomitisuperski.com/en/Landingpages/Map…

Waarom dus altijd aan de Sella? Verblijf dicht bij Kronplatz en je bent direct met de trein in Sexten (3 zinnen) en met een korte rit geconnecteerd met Alta Badia, waarvan je weer alle richtingen uit kan inclusief Cortina.

Zoek je een plek in Val di Fassa of Fiemme dan kan je direct wat zuidelijker gelegen gebieden aan tikken zoals Carezza, Obereggen, Alpe Lusia/San Pellegrino en iets verder San Martino of Civetta.

't is niet ski in ski out, en je moet je wagen wat organiseren, maar je gaat gebiedjes leren kennen waar er NUL wachtrijen zijn ook in hoogseizoen ;-)

(ok ik zet de reclame pet terug af).

Weet niet of 't off topic is (want de OP gaat over Oostenrijk). Maar ik geloof ook dat de dolomieten ideaal zijn om te ski hoppen. Wie de verhalen van DSVier leest weet dat je met een beetje een avontuurlijke geest erg gemakkelijk een 10- tal gebieden kan aftikken.
https://www.dolomitisuperski.com/en/Landingpages/Map…

Waarom dus altijd aan de Sella? Verblijf dicht bij Kronplatz en je bent direct met de trein in Sexten (3 zinnen) en met een korte rit geconnecteerd met Alta Badia, waarvan je weer alle richtingen uit kan inclusief Cortina.

Zoek je een plek in Val di Fassa of Fiemme dan kan je direct wat zuidelijker gelegen gebieden aan tikken zoals Carezza, Obereggen, Alpe Lusia/San Pellegrino en iets verder San Martino of Civetta.

't is niet ski in ski out, en je moet je wagen wat organiseren, maar je gaat gebiedjes leren kennen waar er NUL wachtrijen zijn ook in hoogseizoen ;-)

(ok ik zet de reclame pet terug af).

Asterino op 30 nov 2023 11:18

Ik neem aan dat er ook nog een soortgelijk topic komt voor Italië.
Voor mij is dit de mooiste manier om een week of meer te vullen. Vanuit 1 plaats alles in de buurt daarvan bezoeken.
Al eens gedaan vanuit Moena en vanuit Rocca Pietore. En iets minder variatie kwa gebieden vanuit Moos (Drei Zinnen, Kronplatz en Val Comelico)

*bericht bewerkt door Matthieu op 30 nov 2023 11:25

Aftellen maar!

Leuk! Ik zie dat er al volop gekeken wordt naar andere regio’s. Ik kom inderdaad nog met andere skipasverbonden waarin je prima kunt skihoppen.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Vind zelf Eben ook wel een fijne plek voor alles in Ski Amade. Veel (goedgeprijsde) accommodatie, zo op snelweg en het huisgebied is prima voor een middagje. Heb dat nu 2x gedaan, zou er zo weer heen gaan, ware het niet dat ik eigenlijk ook wel eens naar bijv Lofer, Waiding, St Johan etc wil gaan. Liever gebieden die per stuk iets kleiner zijn dan de hele grote aaneengesloten.

In Italie ook 2 maal skihoppen gedaan, vanuit Bruneck en vanuit Moena. Ook aan te raden.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Wat wij ook nog wel eens doen is de eerste of laatste dag van de vakantie ergens anders te skieen. Dan rij je met de auto al op de vertrekdag een uurtje in de goede richting, dagje skieen en rond 16u naar huis. Zo kun je een leuk, kleiner skigebied meepakken die je anders links zou laten liggen.

Daffie op 30 nov 2023 09:28

Dat hebben wij ook al een aantal keer gedaan. Soms de eerste en laatste dag, soms alleen de laatste dag. Ideaal.

Leuk topic! Dit jaar ga ik voor het eerst Salzburger Sportwelt en Schladming-Dachstein verkennen vanuit de traditionele optie van skisport Flachau. Als dat bevalt ga ik zeker eens terugkomen in deze regio om vanuit Saalfelden en/of Radstadt nog wat meer opties te hebben.

Sowieso spreekt het concept van dit soort type vakantie mij heel erg aan. Mooie centrale plaatsen waar ‘s avonds ook nog wat te beleven is zijn Innsbruck (Olympia), Landeck (toegang tot Oberinntal, Paznauntal, Arlberg) en Bludenz (toegang tot Montafon, Arlberg, Vorarlberg). Deze laatste twee heb je wel te maken met verschillende skipasverbanden.

Wat ook al is genoemd: op de reisdagen een klein gebiedje aan de route uitpikken is voor mij ook vast repertoire. Steinach (aan de Brenner) is bijvoorbeeld leuk als je naar Dolomieten gaat.

een steeds aantrekkelijkere optie (mits je de nadelen voor lief neemt)

Ja, daar zeg je wat: “de nadelen voor lief neemt”.
Dat is nou net het hele punt. Die nadelen wegen ons te zwaar.
Reistijd (weinig reistijd is ook reistijd),
sjouwen met je zooi (bus),
dan wel de ski-uitrusting de auto / dakkoffer in en weer uit,
soms parkeerplek zoeken (met name als het druk is),
telkens opnieuw nieuw gebied(je) moeten leren kennen (om zo mogelijk ongunstige aansluitingen of drukke liften te kunnen mijden).

Een skivakantie is INspanning (het eigenlijke skiën), maar zéker ook ONTspanning. Dus lekker relaxt in één gebied blijven met een accommodatie op max. 200 meter lopen van het dalstation.
En áls je dan per sé af en toe wat anders wil zien, dan kan je dat toch ook in je volgende skivakantie doen?

De enige variatie die wij een aantal jaren hebben gehad was toen onze kinderen zo tussen 12 en 17 jaar waren. Toen was Wirl (bij Galtür) onze ‘basis’ en gingen we van daar uit twee (zonnige) dagen van de skiweek met de gratis bus naar Ischgl.

Maarre, om misverstanden te voorkomen, vooral doen wat je leuk vindt… :-)

Er zijn wel twintig opties te bedenken waarbij dit kan. Wat mij betreft is het wel fijn als de te bezoeken gebieden niet al te groot zijn, of het er niet oneindig veel zijn.

Voorbeelden waar ik zelf ben geweest: Valle Silver vanuit Moena (IT), Ski Amadé vanuit Radstadt (AUT), Dolomiti di Brenta vanuit Ossana (IT), en bijvoorbeeld ook vanuit Brunico is veel mogelijk. Of bijvoorbeeld met de 3Täler pas, de Montafon skipas (die ook geldig is in Brandnertal), de skiarea Lungau/Lungo, etc.

*bericht bewerkt door Quick op 30 nov 2023 13:45

Mr. Slow

Door dit soort topics realiseer ik me altijd weer goed wat voor buitenaardse wintersportfreaks zich hier op deze site verzamelen. Nogal een groot contract met de personen die op de opmerking “Ga je op wintersport? Wat leuk! Waarheen?” beantwoorden met “Geen idee”, “Eeehhmm… hoe het ook alweer?” of - in een gunstig geval - “Oostenrijk”

“Onder Munchen ergens”

Totales Vollidiot

We doen dit al jaren. eenmaal in Oostenrijk vanuit Fieberbrunn, richting Saalbach, Ellmau, Steinplatte.
En de laatste jaren in Italië. Bijvoorbeeld vanuit Predazzo naar Val Cermis, Latemar, Alpe Lusia. En deze winter vanuit Val di Sole naar Peio 3000, Madonna di Campiglio en Ponte di Legno.
Ik zou niet anders meer willen. Vooral Alpe Lusia en Val Cermis, daar was je anders nooit terecht gekomen. Minigebiedjes maar zo leuk voor 1 of 2 dagen. Dat is beter dan 20 jaar lang de dalafdaling naar Brixen proberen te overleven.

verschillende gebieden/gebiedjes vind ik ook enorm leuk.

Alleen weet ik nog niet goed wat ik prettiger vind. Nomadenbestaan of “hub”.

Beide hebben wel wat.

Totales Vollidiot

Wachten in spanning op de aflevering “Aosta-dal”

Edwin van Riel

Ook al vele jaren een 3-daagse hub-vakantie gedaan:

Vanuit Kufstein naar Ellmau - Kitzbuhel en Pertisau (waar vrienden waren)
Vanuit Bludenz naar Ischgl - Lech en Sankt Anton
Vanuit Feldkirch naar Sankt Anton - Laax en Gasschurn
Vanuit Kufstein naar Brixen - Kitzbuhel en Hinterglemm (was wel ver, zaten ook vrienden)
Vanuit Landeck naar Sölden - Ischgl - Lech
Vanuit Feldkirch naar Laax - Zürs en Sankt Anton

De afwisseling spreekt met name aan maar het is inderdaad ook best vermoeiend, vroeg op. Laat terug en meestal zie je dan niet veel meer van de plaats waar je bent. De ene keer eet je nog in het ski-dorp. Soms onderweg terug naar de standplaats.

Om on topic (Oostenrijk) te blijven: Ik ben vaak vanuit Ried im Oberintal middels de Ski 6 pas of de Snowcard Gold bijna dagelijks ergens anders gaan skiën: Serfaus, Kaunertaler Gletscher, Fendels, Venet, Nauders en Ischgl/Samnaun.
In maart ga ik vanuit Aschau het Zillertal rond: Spieljoch, Fugen en Hochfugen, Zell am Ziller, Gerlos, Koningsleiten, Mayerhofen en Hintertux. Lekker veel pistekaarten verzamelen 😋

Aftellen maar!

Moet natuurlijk ook wel toegeven dat er voor mij niet veel anders op zit (skieen vanuit de auto). Buiten die ene week dat we echt op “ski vakantie” zijn is 't meestal daguitstapjes en die lenen zich beter tot andere gebiedjes. Plus wat ik een erg leuk initiatief vind van de plaatselijke ski club. Ipv altijd op dezelfde plek te skieen (wat ze doen elke zaterdag voor de jeugd competitie en kinder lessen), gaan ze zondag telkens naar een ander gebied.

Ik geloof de enige die ze niet aandoen is de verste weg voor ons Rio Pusteria. (nog nooit geweest daar), dus ik voel me aanbevolen mocht iemand ervaring met dat gebiedje hebben.

null

Dus reden genoeg om dit niet aantrekkelijk te vinden…Vooral dat autorijden en niet terug kunnen skiën.
“Andere nadelen zijn dat je meestal een auto nodig hebt, niet naar de accommodatie kunt terugskiën en dat niet alle dorpen skidorpen zijn waardoor je iets van de typische wintersportsfeer mist”

Wij hebben afgelopen maart in een super gezellig en goed betaalbaar pension in Uttendorf (geheimtip!) van Nederlandse eigenaren geslapen, met prima ontbijtje en heerlijk diner. Vandaar uit zijn we gaan skiën in Wildkogel Arena, KitzSki, Zell am See en bij Viehofen-Saalbach. Wij vonden deze afwisseling erg leuk om te doen! Kaprun stond ook op de wensenlijst, maar daarvoor was het weer die dag te slecht. Met ook nog het Zillertal op redelijke afstand dus een mooie centrale plek. Ideaal die SuperSkiCard! Komend jaar doen we iets soortgelijks vanuit Vandans, regio Montafon-Brandnertal-Ski-Arlberg.

*bericht bewerkt door Nick_Lobe op 30 nov 2023 19:01

Enthousiast en fanatiek, blijven oefenen op techniek...

Dit begint nu al mijn favoriete wintersport.nl topic ooit te worden … leuk om te lezen dat er nog meer van die ‘freaks’ rondlopen voor wie ski-hoppen/hubben de favoriete bezigheid is. Paar goede nieuwe ideeën al gekregen. @swillem, Feldkirch lijkt me een mooie uitvalsbasis voor een aantal gebieden in Zwitserland en Vorarlberg.

Krijg het idee dat skihoppen hier eerder regel dan uitzondering is, haha.
Zelf ook vaak gedaan, al is het soms ook wel lekker om in een groot gebied te zitten voor meerdere dagen en daar alles te ontdekken.

*bericht bewerkt door Jesper op 30 nov 2023 19:56

Gang is alles

Het begon bij ons eigenlijk als een extra bovenop onze gezinsskivakantie. Toen de kids nog klein waren gingen wij een keer extra naar de top-ski-gebieden van oostenrijk.

Dat wilden de kleine ook wel. Dus boekten we een hotelletje in Kufstein omdat het gemakkelijk aan te rijden is en er best een aantal mooie skigebieden in de buurt lagen. Kinderen op vrijdagmiddag na 't carnaval op de basisschool opgehaald en rechtstreeks naar Oostenrijk. Onderweg eten bij de Mac en in Oostenrijk meteen naar bed.

Dat hebben we een aantal keer dus zo gedaan. Met name het rijtje Lech - Ischgl en Sölden vond ik Cool. Beter gaat het niet meer worden.

Hotels zoeken we bewust in een plaats langs de snelweg. Gemakkelijk laat aan te rijden en ook handig om elke dag te vertrekken. Bovendien is het in de voorjaarsvakantie onmogelijk om voor 3 dagen in t weekend accomodatie te boeken in de grote skigebieden. Die willen alleen een volle week. In Feldkirch hadden we zelfs een hotel met parkeergarage. Zijn we zelfs drie keer geweest. 's ochtends geen besneeuwde auto, niet krabben en een deel van de spullen kun je ook veilig in de auto laten.

Drie keer een dagpas of één driedaagse skipas maakt in prijs ook niet echt veel uit. De echte kortingen zitten pas bij een 6-daagse of weekpas.

En wat ik ook al aangaf. Het is ook leuk om anderen op te zoeken om samen te skieen of om op verjaardagsvisite te gaan. Dat kwam toevallig zo uit.

Bedankt voor dit stuk ik ben niet een Oostenrijkganger en heb eigenlijk een vooroordeel over de winter in Oostenrijk vieren. Ik was al van plan om volgend jaar een tripje naar Oostenrijk te organiseren. En vanuit een centraal punt meerdere gebieden te skiën. Jullie stuk en reacties bevatten precies de info die ik nodig had. Dank.

Ik heb voor Corana een 5 weekse roadtrip door de Dolomieten gedaan. In combinatie met de Dolomiti superskipas is dat echt ideaal.
Ik had elke 3 a 4 dagen een ander centraal verblijf om meerdere gebieden te skiën. Ik vond het een hele leuke ervaring en wat ik heel plezierig vond waren de verschillende soorten verblijven. Boerderijen, B&B, hotels, berghutten en appartementen in de verschillende dorpen. Het afwisselen van een centraal punt met een hotel in Val Gardena of Cortina om de sfeer te beleven van die stadjes.

In januari gaan we door de Brenta Dolomieten touren en dan via Bormio en Livigno naar Zwitseland toe.

Op deze wijze reizen is avontuurlijk en een goede planning vooraf is wel handig.

Volgend jaar een tripje Oostenrijk doen of de gehele Maurienne Vallei in Frankrijk 😉?

Omdat ik heel veel interesse heb in een seizoenpas voor het seizoen 24/25 lees ik dit artikel zeer graag. Ik heb 2 seizoenen geleden met de tirol show card al een fantastisch seizoen gehad en de volgende keer zou het dus de superskicard worden of de iets goedkopere seizoenspas van ski amade of alpin card. Maar dit lezende wordt het misschien toch de superskicard.
Door de tirol snowcard heb ik dus ook wel een paar mooie skihopping en meer gewone reizen kunnen maken.
Samenvatting van dat seizoen

  • 3 dagen hintertux om het seizoen te starten half november.
  • Dan begin december op de heenweg naar het otztal een half dagje kuhtai en een half dagje hochoetz. Dan 5 overnachtingen in obergurgl. Om van daar uit 2 dagen in gurgl en 2 dagen in sölden te skiën. En dan na de laatste overnachting vroeg opstaan en de fernpas over en nog tot een uur of 12 skiën in ehrwalder alm.
  • met de kerst met een groep een week naar het zillertal dus sowieso verschillende gebieden. (hochzillertal/mayrhofen/zell am ziller)
  • midden januari een weekje slapen in Fiss op 150m van de liften maar op de heenweg natuurlijk al een dagje hochzeiger om dan de volgende 6 dagen te verdelen over 2 dagen skiën in Fiss en dan een dagje nauders en dan een half dagje kaunertaler gletscher en op de terugweg nog een paar uurtjes in het kleine fendels door gebracht. Om dan nog 2 dagen in Fiss te skiën. Dan op de terugweg natuurlijk weer over de ferpas om nog 2-3 uurtjes in lermoos te skiën en toch om 19u s’avonds thuis te zijn.
  • in maart nog eens groepsreis zillertal.
  • een weekje later in maart 4 dagen skiwelt met een paar vrienden.
  • en dan in april slapen in kappl en zo in het paznauntal 2 dagen in see, 1 dag kappl 1 dag galtür en 2 dagen ischgl om het seizoen af te sluiten.
    Dus 38 skidagen met een tirol snowcard die toen 875€ (nu 2 jaar later wel 1050€) wat neer komt op 23€ per dag (nu 27,6€)

Dus aub meer van dit soort artikelen om mij op meer ideëen te brengen!

Mooie plannen en ervaringen zo. Heel interessant om te volgen!

Aftellen maar!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie