Wed'ze snowboards seizoen 2017/2018 getest

Laura. op 27 maart 2017· geen reacties

Steven en ik waren onlangs in Megève, Frankrijk, en daar kregen we de kans om heel de serie ski’s en snowboards van Wed’ze (het wintersportmerk van Decathlon) uit te testen. Een fijn dagje op de piste was het gevolg! Helaas was er off piste weinig fun te beleven door de sneeuwomstandigheden, maar desalnietemin was er genoeg ruimte om de boards te testen. Stevens review over de ski’s vindt je hier!

null

Ten eerste dien je de snowboards van Decathlon in hun context te zien. Het merk probeert wintersport toegankelijk te maken voor iedereen. De snowboard serie van Wed’ze is dus niet erg uitgebreid maar zou moeten passen voor iedereen. Als gevorderde boarder had ik twee keuzes: de Serenity Carve 500, wat ze in de markt zetten als een all mountain snowboard, en de Bullwhip 500, een freeride snowboard. De Bullwhip 500 is eigenlijk een mannenboard, maar met de 158cm kon ik nog net overweg.

null

##Serenity Carve 500
De Serenity is best wel een fijn plankje. Het is een directional snowboard met een vrij hoge stijfheid, waardoor het vooral geschikt is voor pistegebruik. Het is vergevingsgezind voor fouten op de zijkanten, maar bij hoge snelheden verliest het wat van zijn tolerantie. De klassieke camber maakt het een all round boardje waar veel gevorderde dames heel wat plezier aan kunnen beleven. In de poeder was ik geen grote fan, omwille van de medium flex die er voor zorgt dat het plankje niet zo wendbaar is. Alles bij elkaar moet ik concluderen dat het een toegankelijke all-round snowboard is, waarmee je voor de prijs van 189,99 euro best wel een goede koop doet, op voorwaarde dat je graag op de piste blijft en de diepsneeuw aan de kant laat liggen.

null

##Pack Bullwhip 500 All Road
De All Road is een bijzonder snowboard, waarbij het even duurde voor ik wist wat ik er precies van moest denken. Tijdens het testen waren de off-piste condities helaas nogal mager, waardoor ik mogelijks niet het volle potentieel uit deze plank heb kunnen halen. Het is een directional camber + rocker, waardoor het board zeker wendbaarder is dan de Serenity. Voor mij was de flex nog iets te stijf, maar het had een goed gedrag in de bochten en door de speciale vorm van de neus, sneedt het als boter door de hardere stukken sneeuw. In de weinige poeder die ik wist te vinden, was het een erg leuk plankje waar je lekker mee kon surfen. Voor de erg scherpe prijs van 189,99 euro krijg je exact wat je verwacht: een degelijk all-mountain snowboard dat ook geschikt is om off-piste te gaan. De echte freeriders zullen misschien op hun honger blijven zitten, maar met de toegankelijke filosofie van Decathlon in het achterhoofd, is dit best wel een goede koop.

null

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie