Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Derde inspiratiesessie: historische sneeuwdumps

Roel op 06 december 2022·bewerkt op 08 december 2022· 1 reactie

null

Aanstaande donderdag 8 december om 20.00 uur houden we de derde inspiratiesessie van het seizoen voor clubleden. Word snel lid want dit is een speciale. We gaan het hebben over de heftigste weer- en sneeuwsituaties uit de geschiedenis. Gebeurtenissen waardoor dorpen ingesneeuwd raakten, grote lawines te betreuren waren en nog veel meer. Zowel uit vroeger tijden als meer recent. Alle leden van Club Wintersporters en de Nederlandse Ski vereniging zijn er gratis bij.

Hoe kwam het zover?

Een van de meest bekende (en beruchte) sneeuwsituaties is natuurlijk de lawineramp van Galtür uit 1999. Maar er zijn veel meer sneeuwdumps die de geschiedenisboeken hebben gehaald of terug te herleiden zijn uit oude geschriften. We lichten er een aantal uit en we zullen ook ingaan op de vraag hoe het zover heeft kunnen komen. Wat voor weersituaties leidden tot deze extreme sneeuwval en kan het opnieuw gebeuren? Verder bespreken we enkele bijzondere sneeuwsituaties in eigen land, zoals de sneeuwstorm van 1979 met metershoge sneeuwduinen in Noord-Nederland.

Vragen

Wil je meer weten over een extreme dump die je zelf hebt meegemaakt of vragen of een bijzondere weersituatie? Laat het weten in de comments, dan kunnen we er donderdag misschien op ingaan. Natuurlijk kun je ook tijdens de livestream weer vragen stellen, het is een interactieve sessie.

Hoe ben je erbij?

Deze inspiratiesessie is toegankelijk voor alle leden van Club Wintersporters en de Nederlandse Ski Vereniging. Op je persoonlijke voordelenpagina komt donderdag kort voor aanvang de link naar de livestream te staan.

Ben je nog geen lid? Meld je aan vóór donderdag 19.00 uur en je kunt meteen de sessie bijwonen. Daarnaast profiteer je van allerlei (nieuwe) extra’s, zoals het Wintersport Magazine, kortingen en voordeel in onze shop. Lukt het niet er live bij te zijn, dan kun je de sessie later terugkijken.

null

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Interessante sessie. Toevallig heb ik deze zomer een boek gelezen over de eruptie (ontploffing) van de Tambora. Deze heeft jarenlang invloed gehad op het klimaat.
Jammer wel dat je moet inloggen om tijdens de stream vragen te stellen. Ik heb nl. geen Google account (en wil er ook geen).

Plaats een reactie