Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Dodelijke lawine in Vars

Rogier op 11 december 2022· geen reacties

Hoog lawinegevaar in de Zuidfranse Alpen
Hoog lawinegevaar in de Zuidfranse Alpen

Op zaterdag 10 december kwam net voor 16:00 een skiër in een lawine naast de gesloten en zeer steile speed-ski afdaling in Vars, op de Chabrières. Zijn vrouw die onder de piste stond alarmeerde de bergredding.

Zoekactie door pisteurs en bergredding

De pisteurs van het skigebied begonnen vrijwel direct een zoekactie, later ondersteund door de CRS bergredding in Briançon. Toen het slachtoffer eenmaal was gelokaliseerd en uitgegraven was hij al buiten bewustzijn. De man heeft het niet overleefd.

Lawine vlak naast de piste in Puy Saint Vincent gisteren
Lawine vlak naast de piste in Puy Saint Vincent gisteren

Blijf op de geopende en gemarkeerde pistes

Zoals afgelopen week al duidelijk is geworden, en momenteel ook in alle skigebieden in de Zuid-Alpen te zien is, zijn de lawine condities erg gespannen in dit deel van de Franse Alpen. Het lawinegevaar is dan ook 4, op een schaal van 5. Momenteel is extreme voorzichtigheid geboden als je buiten de pistes wilt gaan. Met de kans op grote lawines, welke van een flinke afstand getriggerd kunnen worden is het zelfs aan te raden om op de geopende en gemarkeerde pistes te blijven.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie