Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Leger stopt Wit-Rus met busje op piste La Thuile

Edo op 14 februari 2024· 3 reacties

null

Op grensoverschrijdende skigebieden wordt er blijkbaar niet alleen door wintersporters heen en weer gependeld. Een Wit-Rus probeerde maandag met zijn busje vanuit het Italiaanse Aosta via de skipistes van La Thuile buurland Frankrijk te bereiken, maar werd tegengehouden en beboet door de politie.

Stopverzoek genegeerd

De man, een vierentwintigjarige Wit-Rus, werd maandag rond 17.30 uur bij Pont Serrand boven La Thuile opgemerkt op piste nummer 7 van het tweelandenskigebied Espace San Bernardo meldde nieuwszender Ansa. Ondanks het verzoek om te stoppen, monteerde hij sneeuwkettingen op de Renault Master met Pools kenteken waarna hij de klim voortzette.

Geen alcohol in het spel

Pas toen het leger, dat in La Thuile is gestationeerd, arriveerde, stopte de chauffeur het voertuig en verliet hij de berg. Hij werd onderworpen aan een alcoholtest en testte negatief. Het busje werd geïnspecteerd en aan boord werd textielmateriaal aangetroffen dat naar Frankrijk moest worden vervoerd, mede op basis van de documentatie die de 24-jarige in zijn bezit had.

Beboet voor ongeoorloofd gebruik

Zijn zoektocht naar een snellere en goedkopere doorsteek naar Frankrijk kwam hem duur te staan. De bestuurder kreeg een sanctie wegens het overtreden van twee artikelen van de regionale wetgeving met betrekking tot het ongeoorloofd gebruik van skipistes. Nadat hij had betaald wat hij schuldig was - in totaal 200 euro - hervatte hij zijn mars richting Frankrijk, dit keer via de toegestane route van de Mont Blanc-tunnel. Daar kwam dus nog eens 72,80 euro bij, wat de tol voor een busje (voertuigklasse 2) bedraagt voor een enkele reis door de bijna 12 kilometer lange tunnel.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Dit is echt wel extreem om tol uit te sparen.

jaa lol dus hij probeerde de petit st Bernard pas over te rijden in de winter?

Ik heb ook een keer bijna vast gezeten in Italie daar toen alle internationale connecties ineens uit begonnen te vallen. Het is een flinke rit terug als je dan naar Frankrijk wil! Meer dan 200km door de mt blanc tunnel. Dus ik snap wel dat hij het probeert als hij de situatie niet echt kent. De skipiste is daar ook gewoon de weg in de zomer.

Ik had zeker een verhaaltje verwacht over een busje dat middels bazooka’s/F16/Scud/… werd gestopt. Beetje teleurstellend dus dit artikeltje. :)

Bla, bla, bla.

Plaats een reactie