Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nieuwe verbindingspiste tussen de twee gletsjers in Sölden

WouterVdB op 21 november 2022· geen reacties

Tiefenbachgletscher te Sölden © TVB Ötztal
Tiefenbachgletscher te Sölden © TVB Ötztal

Op de officiële Instagram-pagina van Sölden werd recent de opening van een nieuwe piste aangekondigd. Dankzij deze nieuwe zwarte, die het nummer 41 meekrijgt, is er een extra route om van de Rettenbach gletsjer naar de Tiefenbach gletsjer te skiën. Vanaf het bergstation van de Schwarze Schneid gondel brengt deze piste je rechtstreeks naar de rode 36 onder de Seiterkar stoeltjeslift.

'Nieuwe' piste 41 © Instagram Sölden
'Nieuwe' piste 41 © Instagram Sölden

Niet nieuw maar vernieuwd

Zoals opgemerkt door enkele aandachtige fans op hun Instagram is deze piste niet echt nieuw. Sinds 2014/2015 heeft deze altijd al op de pistekaart gestaan. Het laatste jaar waarop deze niet ingetekend was, is 2013. Vanwaar dan de vermelding ‘nieuw’? De liftmaatschappij veruidelijkt in de reacties dat deze piste inderdaad al enkele jaren bestond, hetzij vaak gesloten. Door oneffenheden in het ruige landschap was er een stevig sneeuwdek nodig voor deze geopend kon worden. Met enige lichte aanpassingen aan de piste kan deze nu vaker geopend worden, vandaar de vermelding ‘nieuw’.

afterbefore
Links: huidige situatie, rechts: situatie in 2013

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Plaats een reactie