BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

De beste après-ski

De beste après-ski

Waar letten we op?

  • Er is bruisende après-ski direct na het skiën.
  • Je kunt tot in de late uurtjes doorfeesten.
  • Er zijn veel verschillende stijlen van après-ski, van lekker plat tot een wijntje.

Bij heel veel wintersporters speelt de après-ski een hele belangrijke rol bij de keuze van hun bestemming. Wellicht is het dé reden waarom Oostenrijk al jaren het favoriete vakantieland voor Nederlandse wintersporters is. Daarbij zal het ongetwijfeld meespelen dat de kwaliteit van de liften, hotels en restaurants prima is en dat de prijs-kwaliteit verhouding ook goed in balans is, maar wij vermoeden dat de après-ski een grotere rol speelt dan iedereen denkt. Want nergens in de Alpen gaat het dak er zo af als in Oostenrijk. Het is wel duidelijk waar de Nederlandse wintersporters graag te vinden zijn. Je zou je bijna gaan afvragen waarom après-ski eigenlijk geen Oostenrijks woord is.

Après-ski buiten Oostenrijk

Toch is het ook mogelijk om buiten Oostenrijk goed te après-skiën. In sommige Franse gebieden vind je vrijwel dezelfde uitbundige sfeer, terwijl de après-ski in Italië juist wat meer klasse heeft. Hier wordt het biertje vervangen door een wijntje of een bombardino en wordt er geen polonaise gelopen, maar juist gezellig gepraat en wat gedanst.

Met de skischoenen nog aan!

Hoewel je in veel grotere skigebieden door kunt feesten tot diep in de nacht vindt de echte après-ski natuurlijk direct na het skiën zelf plaats. Dat maakt het misschien ook zo leuk. Lekker ontspannen na een dag op de berg met de skischoenen nog aan. Om vervolgens om een uurtje of zeven à acht je hotel of appartement induiken om een hapje te eten. En de volgende dag weer fris de berg op!

toon alle 408 resultaten