BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Skigebieden voor tochten

Skigebieden voor tochten

Waar letten we op?

  • Je kunt van dorp naar dorp skiën.
  • Er zijn voldoende verbindingen om niet iedere dag dezelfde pistes te doen.
  • Soms moet je je echt even haasten om de laatste lift te halen.

Voor gevorderde wintersporters is de mogelijkheid tot het maken van tochten een belangrijke voorwaarde bij de keuze van een skigebied. Weinig pistes in een skigebied gaat snel vervelen en we willen toch het idee hebben dat we meters kunnen maken tijdens de wintersport. Ook beginnende skiërs en lichtgevorderden vinden het vaak al leuk om een 'doel' te hebben om heen te skiën. Dat kan ook prima een dorp aan de andere kant van de berg zijn.

Veel kilometers piste

In eerste instantie denk je bij 'skigebieden voor tochten' vooral bij heel veel kilometers piste. Daar zit zeker een kern van waarheid in, want het is natuurlijk lastig tochten maken in een skigebied dat slechts veertig kilometer pistes telt. Veel vergevorderde wintersporters worden pas warm bij skigebieden met meer dan 200 kilometer piste. Toch is het aantal kilometer piste niet het enige dat bepalend is of een skigebied geschikt is voor het maken van tochten.

Veel verschillende dorpen

Naast het aantal kilometer piste telt ook de uitgestrektheid van een skigebied en de aanwezigheid van verschillende dorpen mee. In vrij compacte skigebieden heb je altijd het idee dat je snel van A naar B kunt komen, terwijl je in een uitgestrekt skigebied je soms echt moet haasten om die essentiële laatste lift te halen. Ook het feit dat je van dorp naar dorp kunt skiën doet al heel veel met je eigen beleving of je een tocht aan het maken bent.

toon alle 408 resultaten