SnowWorld ziet belangstelling toenemen ondanks lockdown

Roel op 25 februari 2021· 12 reacties

De piste in SnowWorld Landgraaf (foto: SnowWorld)
De wintersport heeft flink te lijden onder de lockdown, dat geldt ook voor SnowWorld, maar er gloort licht aan het einde van de tunnel. Ik sprak met Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld, over de toenemende belangstelling voor ski- en snowboardlessen. SnowWorld heeft de boekingsmodule vervroegd opengezet om alle skiërs en boarders te kunnen inplannen.

Zekerheid

Dat er meer belangstelling is voor ski- en snowboardles, heeft volgens Wim Hubrechtsen meerdere redenen: “Mensen realiseren zich dat skiën in de Alpen er dit seizoen niet meer inzit. Om toch op de latten te kunnen zoekt men naar mogelijkheden dicht bij huis, zoals een skihal. Daarnaast speelt mee dat mensen zekerheid willen voor volgend jaar.” In de reisbranche is dat te zien aan meer vroege boekingen voor volgend jaar, bij SnowWorld uit het zich in het zekerstellen van skilessen. Hoewel SnowWorld op dit moment dicht is, komt er een moment dat ze open gaan en dan is er door corona waarschijnlijk een beperkte capaciteit. Hubrechtsen: "Op verzoek hebben we daarom onze boekingsmodule voor het reserveren van de skilessen en -cursussen nu al opengezet. Daarmee kunnen we de mensen zekerheid bieden dat ze bijvoorbeeld vanaf september hun cursus kunnen volgen. Op de vraag wat er gebeurt als de lockdown langer duurt, is het antwoord van Hubrechtsen simpel: “Als er weken komen te vervallen zullen we de mensen op een ander moment alsnog inplannen, waardoor ze toch verzekerd zijn van hun skilessen dit jaar”.

Meer kwaliteit op drukke momenten

Dat er minder mensen tegelijk de skihal in mogen heeft niet alleen met corona te maken. Nog voor de pandemie had SnowWorld het plan opgevat om met tijdsloten te gaan werken. Hubrechtsen: “We zagen het in de weekenden soms erg druk worden, wat ten koste ging van de pistekwaliteit en de beleving. Tegelijk was er op sommige avonden overcapaciteit. Door vooraf te reserveren en met tijdsloten te werken gaan we de drukte beter spreiden, wat ten goede gaat komen aan de wintersportbeleving en kwaliteit voor onze gasten.”

Daarnaast wil SnowWorld - zo gauw het sein van de regering op groen gaat - uitpakken met een lente-actie. “Het marketingplan hiervoor ligt al helemaal klaar, het wachten is op wanneer we open mogen.”

Skileraren gezocht!

De coronacrisis heeft er ook bij SnowWorld flink ingehakt. Men draait op dit moment op minimale bezetting en een aantal medewerkers is vertrokken, maar door de toegenomen belangstelling voor skilessen worden er weer volop skileraren /-leraressen gezocht. “We zijn op zoek naar mensen met het Anwärter-diploma maar ook andere soorten ski- en snowboardleraren zijn welkom. Geïnteresseerden mogen zich direct bij ons melden, of het nu in Zoetermeer, Landgraaf of een andere skihal is. De belangstelling voor skiles is overal aanwezig."

Gerelateerde weblogs

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Vivace25 februari 2021 · 09:45

Wie uit NL heeft een glazen bol?
Wordt er openlijk gesproken over een exit-plan / versoeperilingen waarbij op redelijke termijn “doorstroomlocaties” zoals skihallen weer open zouden mogen met capaciteitsbeperkingen?

In België gaat hopelijk het reisverbod voor niet-essentiële reizen er binnenkort uit (of ik hoop ten minste dat dagtrips zonder overnachting weer mogen), maar daar ben ik nog niet veel mee als de skihallen niet open zijn.
En op indoor skiën in Mei/Juni zit ik eigenlijk ook niet te wachten, dan zijn er genoeg andere buitenactiviteiten.

Glide on!
Kees07325 februari 2021 · 09:55

Met mutaties om de hoek is het verstandig om voorlopig dicht bij huis te blijven. Dus niet te reizen. Voorlopig als in tot wel na mei. Beter is dan te kiezen om winkels te ontsluiten en horeca / terrassen te openen. Wellicht vanaf de zomer weer echt op pad.

Roy8325 februari 2021 · 13:02

Wie uit NL heeft een glazen bol?
Wordt er openlijk gesproken over een exit-plan / versoeperilingen waarbij op redelijke termijn “doorstroomlocaties” zoals skihallen weer open zouden mogen met capaciteitsbeperkingen?

In België gaat hopelijk het reisverbod voor niet-essentiële reizen er binnenkort uit (of ik hoop ten minste dat dagtrips zonder overnachting weer mogen), maar daar ben ik nog niet veel mee als de skihallen niet open zijn.
En op indoor skiën in Mei/Juni zit ik eigenlijk ook niet te wachten, dan zijn er genoeg andere buitenactiviteiten.

Vivace op 25 feb 2021 09:45

Dat klopt, maar toch vind ik het (semi) jaarlijkse uitje hier in juli naar Landgraaf altijd best gezellig en heeft een lege hal eigenlijk ook wel zijn charme :).

Wannabe Dolomietenkenner...
ThomJ25 februari 2021 · 14:59

Ik hoop dat ze snel duidelijkheid krijgen en we snel weer de piste op mogen. Ik ben alleen wel bang dat SnowWorld bij het versoepelen niet meteen vooraan staat, ookal gingen ze als laatste dicht.
@Rogier, er wordt tegenwoordig heel actief gemodereerd. Valt zo’n opmerking van Kees073 dan wel binnen on-topic? Als je daar streng mee omgaat lijkt het me wel handig om daar duidelijk en consequent in te zijn.

Rogieradmin25 februari 2021 · 21:39

Daarvoor geldt net als voor andere topics blijf on topic. Verdere off topic zal ik inderdaad verwijderen.

Click. Click. Peace
Kev128 februari 2021 · 00:35

Ik hoop dat dit niet ten koste gaat van de ervaren skileraren. Ik heb erg goede ervaringen met les voor gevorderden in Zoetermeer en wil graag weer verder wanneer mogelijk!

Verder goed dat ze met tijdslots willen gaan werken op de drukke dagen. In de periode voor en tijdens de vakanties kon het gevaarlijk druk zijn. En dan vooral met mensen die zich op geen enkele manier gehinderd voelen door enige vorm van kennis of kunde…

*bericht bewerkt door Kev1 op 28 feb 2021 00:36

Leon10028 februari 2021 · 07:37

Prima idee die tijdslots, als het net zo goed werkt als in de coronatijd ben ik vaker van de partij. Want een bezoekje kon voorheen wel eens een teleurstelling zijn vanwege totale chaos op de baan.

elisabeth10128 februari 2021 · 09:08

Geen fan van de tijdslots. Ik wil als abonnementshouder kunnen gaan wanneer ik wil. Tenslotte betaal je daar flink voor. En als regelmatige bezoeker weet ik wel wanneer het druk is en wanneer niet en daar pas ik mijn bezoeken op aan.

Skiwi871 maart 2021 · 09:50

Geen fan van de tijdslots. Ik wil als abonnementshouder kunnen gaan wanneer ik wil. Tenslotte betaal je daar flink voor. En als regelmatige bezoeker weet ik wel wanneer het druk is en wanneer niet en daar pas ik mijn bezoeken op aan.

idd voordeel van abonnement is dat je kunt gaan wanneer je wilt. Zou mooi zijn als abonnement houders altijd zonder bureaucratisch gedoe kunnen inchecken en last minute alsnog kunnen gaan skien.

elisabeth101 op 28 feb 2021 09:08
Vivace1 maart 2021 · 10:33

Ik zou op korte termijn al blij zijn als de hal al open is.
Dat ik er dan een tijdslot erbij moet nemen, vind ik voorlopig niet zo erg.
Ik zou het veel erger vinden om tot daar te rijden en dan niet binnen te mogen omdat het te druk zijn t.o.v. het toegelaten max aantal personen.

Ik lees net dat het ook het plan is om buiten corona-tijd om tijdsslots te gaan hanteren.
Bij pretparken e.d. vind je dit ook wel terug.
Je hebt dan minder dure tickets die enkel buiten de drukste dagen geleden, middelmatig dure tickets die enkele keren per jaar een bezoek op piektijden toelaten en full-price tickets die altijd geldig zijn.
Uiteindelijk heb je dan als klant ofwel minder mogelijkheden ofwel ben je duurder uit.
De finaliteit van zo een skihal is natuurlijk om winst te maken.

Glide on!
Waah1 maart 2021 · 20:20

Ik kan ook niet wachten. Wil heel graag met zoontje weer te snowboarder (4). Vorige keer vader en kind snowboardles gedaan en hij wilde alleen maar naar boven van de “grote” (de fun one met schanzen en rails)…

Dus zodra ze weer open zijn ga ik er zeker weer naartoe. Al is het bijna 2 uur rijden naar Zoetermeer.

cosy2 maart 2021 · 07:42

Kijk er zo naar uit …al 3 keer moeten annuleren …maak er dit jaar mijn korte skivakantie van vanaf ik kan xxx

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.