Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

6 grote sportevenementen in Tirol waarvoor nog kaarten te koop zijn

Roel op 19 november 2022· 1 reactie

De FIS World Cup voor dames in Sankt Anton (14/15 januari) (c) Arlberg-Kandahar Rennen
De FIS World Cup voor dames in Sankt Anton (14/15 januari) (c) Arlberg-Kandahar Rennen

Heel veel Nederlanders gaan naar Tirol op wintersport, maar wist je dat je ook grote sportwedstrijden kunt bezoeken tijdens je vakantie? Of het nu gaat om skiën, skispringen of een andere winterse sport, voor de afwisseling is het best leuk om zo’n evenement eens mee te maken. Hier zijn 6 grote sportevenementen in Tirol waarvoor nog kaarten te koop zijn.

World Cup rodelen, Innsbruck 3 en 4 december 2022

Vlakbij de Patscherkofel in Igls ligt de Olympische bobbaan van Innsbruck waar begin december de Eberspächer World Cup wedstrijden rodelen plaatsvinden. De wereldtoppers binnen de enkel-, dubbel- en sprintraces strijden tegen elkaar op de 1.270 meter lange baan. Met 14 bochten, lussen en hoge snelheden kun je de rodelaars naar beneden zien komen. Kaarten zijn te koop vanaf 10 euro.

World Cup Biatlon, Hochfilzen 7 t/m 11 december 2022

Hochfilzen = biatlon. Een van de grootste sportevenementen van het Pillerseetal is de BMW IBU Wereldbeker Biatlon in Hochfilzen. De beste biatleten strijden tijdens de sprint-, achtervolging- en estafetteraces om de ereplaatsen. Het weekend trekt traditioneel erg veel bezoekers en wordt live uitgezonden in vele landen. Kaarten koop je vanaf 20 euro.

Vierschanzentournee, Innsbruck 3/4 januari 2023

In Innsbruck vindt op 3 en 4 januari traditioneel de Vierschanzentournee plaats op de skischans van de Bergisel. Voor de 71e keer kunnen fans zich verheugen op spectaculaire sprongen van de atleten. Vanaf de 134 meter hoge springschans kijken de atleten neer op de het volle stadion, maar ook op de stad Innsbruck en de indrukwekkende bergcoulisse van de Nordkette. Kaarten voor de kwalificatie zijn te koop vanaf 10 euro. Voor de wedstrijd koop je ze al vanaf 20 euro.

De Bergisel-schans in Innsbruck © EXPA
De Bergisel-schans in Innsbruck © EXPA

Arlberg Kandahar Rennen, Sankt Anton 14/15 januari 2023

Begin 2023 krijgen de bezoekers van de AUDI FIS Ski World Cup in Sankt Anton am Arlberg een zware afdaling en Super-G voor de dames te zien. Op de ‘Karl Schranz’-piste meten de atleten hun krachten voor een plek op het erepodium. Fans kunnen zich verheugen op een mooie sfeer bij de finish en een leuk bijprogramma tijdens de bekende Kandahar-race. Kaarten zijn te koop vanaf 23 euro.

Hahnenkamm Rennen, Kitzbühel 20 t/m 22 januari 2023

Hier schreven we al eerder over. Deze misschien wel bekendste skiwedstrijd ter wereld moet je eigenlijk een keer meegemaakt hebben. Verspreid over drie dagen worden er dit jaar twee afdalingen en een slalom verreden. Kaarten zijn vanaf 30 euro te koop. De beroemde Streif op zaterdag kost 35 euro.

Freeride World Tour Fieberbrunn, 11 t/m 17 maart 2023

De Freeride World Tour met runs van de beste freeriders in Fieberbrunn, vindt naar verwachting in de week van 11 maart plaatsvindt. Dit evenement is de enige tourstop in het Duitstalige gebied. Op de Wildseeloder valt traditioneel de eerste beslissing in de strijd om de WK-titel. De freeriders klimmen 40 minuten omhoog, voordat de atleten zich van de 2.118 meter hoge top naar beneden storten over 620 hoogtemeters. Een spannend evenement dat toeschouwers dit jaar van nog dichterbij dan normaal kunnen volgen. Meer informatie lees je hier.

(c) FWT Fieberbrunn
(c) FWT Fieberbrunn

Leuk om gedaan te hebben

Ik ben zelf een keer bij de FIS World Cup in Alta Badia geweest. Dat was een belevenis op zich en erg gaaf om een keer meegemaakt te hebben. Is iemand van jullie al eens bij een grote wedstrijd geweest?

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Ik was ooit eens in Garmisch Partenkirchen toen de world cup daar bezig was (volgens mij in 2011) en Maria Riesch die uit Garmisch Partenkirchen komt, de grote heldin was. Leuk om vanuit de gondel de skiers naar beneden te zien knallen en de hele happening in het dorp zelf. Ook kon je na de wedstrijd de start doen, zoals de wedstrijdskiers dat deden. Je kwam gelijk op een ijspiste terecht en bijna iedereen ging gelijk onderuit.

Niet lullen, skiën!!!

Plaats een reactie