Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nieuwe investeringen voor skigebied La Bresse

WouterVdB op 20 oktober 2022· 10 reacties

La Bresse

Het familiebedrijf Labellemontagne heeft van de gemeente La Bresse (Vogezen) het vertrouwen gekregen om het skigebied La Bresse Hohneck de komende 25 jaar verder uit te baten. Naast een investeringsplan van 40 miljoen euro bevat het nieuwe contract aandachtspunten rond energiezuinigheid en duurzaam toerisme.

Nauwe band tussen Labellemontagne en La Bresse

De samenwerking tussen beide partijen gaat terug tot het ontstaan van Labellemontagne in 1961, toen nog onder de naam ‘Remy Loisirs’. Meneer Jean-Marie Remy zag toen de mogelijkheden voor het beoefenen van wintersport in de Vogezen. Ondertussen heeft dit bedrijf naast La Bresse Hohneck ook andere bekende gebieden als Risoul 1850 en Saint François Longchamp in zijn portefeuille. In de jaren '90 heeft Jean-Marie de fakkel doorgegeven aan zijn zoon Jean-Yves en is er uitgebreid naar het buitenland, meer bepaald door de overname en vernieuwing van de gondelbaan aan de Citadel van Namen.

40 miljoen euro aan investeringen en nieuwe lift

De overeenkomst vermeldt een ambitieus investeringsprogramma van zo’n 40 miljoen euro. Dit bedrag zal hoofdzakelijk besteed worden aan vernieuwing van liften en kunstsneeuwinstallaties. Wie al eens in La Bresse Hohneck is geweest, waant zich qua liftinstallaties in een throwback naar de jaren '70 en '80. Tijdens de schoolvakanties kunnen de wachttijden dan ook aardig oplopen. De oude 3-zitter ‘La Lande’, bouwjaar 1977, is het eerst aan de beurt. Over welke andere liften nog vernieuwd zullen worden, is niets gezegd.

Verder wilt de gemeente dat er aandacht wordt besteed aan trends zoals energiezuinigheid en een diversificatie van het aanbod. De laatste jaren heeft men al enkele stappen gezet om het winteraanbod breder te trekken, bijvoorbeeld met de tubingbaan Flying Donuts of de alpine coaster Schlitte Mountain, die ook in de zomer geopend is. Verder vindt je hier mooie mountainbike- en hikemogelijkheden. Een aanrader voor wie er in zomer of winter een verlengd weekend tussenuit wilt.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Plaats een reactie

tja La Bresse, ik blijft het een lastig gebied vinden. Als je echt in de buurt woont is het een prima optie doordeweeks met goede sneeuw (denk ik) maar vanuit NL kan je 100 keer beter doorrijden naar de Alpen. Een investering van 40mio gaat hier geen verandering in brengen. In het weekend is het nu al zo (gevaarlijk) druk op de pistes dan meer liftcapaciteit het allemaal nog veel gevaarlijker maakt.

Ik denk niet dat La Bresse zich op de Nederlandse wintersporter richt.

Life is what happens while you were checking your phone

klopt, veel nederlanders kom je er niet tegen. als belg iets verder rijden dan winterberg maar veel leuker gebied. ik hoop dat ze op termijn iets doen aan die lanceersleepliften op de kastelberg :-) ik blijf er graag komen, winter en zomer

La Bresse is toch wat meer uitdaging als Winterberg ,langere pistes en meer variatie.
Is voor ons Belgen ten noorden van Antwerpen een goed uur langer rijden als Winterberg. Helaas de laatste jaren heeft La bresse last van de sneeuw kwaliteit. Misschien gaan ze Winterberg achterna met hun snowmakers, dan zien ze me er wel meer. Ze hebben daar ook een prima snowpark,kan Winterberg nog iets van leren. Enne die lanceerlift…die hoort toch bij een Frans skigebied.

Is voor ons Belgen ten noorden van Antwerpen een goed uur langer rijden als Winterberg.

Ten noorden van Antwerpen? Daar ligt toch Nederland?

klopt, veel nederlanders kom je er niet tegen. als belg iets verder rijden dan winterberg maar veel leuker gebied. ik hoop dat ze op termijn iets doen aan die lanceersleepliften op de kastelberg :-) ik blijf er graag komen, winter en zomer

davidfsr op 21 okt 2022 08:14

De Kastelberg vind ik een van de leukste pistes van dit gebied, een moderne 6-persoonszetellift is hier echt een must naar mijn mening

Ten noorden van Antwerpen? Daar ligt toch Nederland?

Tot aan de grote rivieren kan er wel eens discusie zijn.

Winterberg is veel moderner qua liften maar La Bresse biedt veel meer qua pistes en maar een uurtje verder rijden… voor Belgen uit Oost en West vlaanderen.
Je hebt hier toch echt het gevoel van een skigebied met veel meer uitdaging dan Winterberg.
Heb nooit last gehad van te veel volk op de piste vooral wachttijden aan sommige liften.
Investeringen zijn wel nodig vooral waar de oude La Lande en Castelberg sleepligt samen komen.
Daar kan het echt heel druk zijn…
Een nieuwe stoeltjeslift voor de La Lande lift zou al veel oplossen, de piste is lang en breed genoeg om het volk aan te kunnen.

*bericht bewerkt door moderator (Yo-han) op 20 jan 2023 09:04

La Bresse, da’s vooral nostalgie. In vervlogen tijden kropen we woensdag nacht met 4 studenten in een oude VW Polo (met ski’s) om vanuit Leuven een dagje te gaan skiën in Gerardmer of La Bresse. Tegen 23u weer terug, net op tijd voor de après-ski op de oude markt.😎

Is voor ons Belgen ten noorden van Antwerpen een goed uur langer rijden als Winterberg.

Ten noorden van Antwerpen? Daar ligt toch Nederland?

Tomba_la_Bomba op 21 okt 2022 10:28

Voel me aangesproken want ben oorspronkelijk van Turnhout, en dus een echte kempenzoon ;-)

Plaats een reactie